miercuri, 8 februarie 2012

Mancare de cartofi la cuptor


Ingrediente:
6 cartofi mari
500g bacon
1ceapa mare
1 ardei rosu
1 cana mazare congelata
1 cana fasole verde congelata
100g cascaval ras
300g iaurt gras
2 linguri lapte
2 catei de usturoi
cateva rosii cherry
4 oua
unt


Cartofii se pun la fiert in apa cu sare (aveti grija cat fierbeti cartofii, sa nu se sfarame).In putin unt prajiti baconul taiat subtire, dupa care il scoateti pe o farfurie. In untul ramas caliti ceapa,ardeiul,mazarea,fasolea si usturoiul. Adaugati si baconul.



Cartofii fierti se curata de coaja si se taie felii (eu i-am taiat in jumatate si apoi felii de 2-3 cm ),apoi se amesteca cu legumele calite si se pun intr-un vas de yena tapetat cu unt. Asezati rosiile deasupra.
Ouale se amesteca cu iautrul si lasptele. Turnati compozitia peste catofi si presarati cu cascaval.
Dati la cuptor pentru 40 de minute.

2 comentarii:

  1. trebuie cumva acoperit cu foaie de aluminiu?

    RăspundețiȘtergere
  2. eu l-am lasat la foc mic neacoprit,dar daca nu ai mare incredere in aragaz,poti pune folie iar dupa 30 de minute o scoti si mai lasi 10 minute neacoperit

    RăspundețiȘtergere